Jaarverslag 2015

Schiphol.nl   •   Contact

HomeStakeholder quotesAllard Castelein

Allard Castelein

President-directeur Havenbedrijf Rotterdam N.V.

“Een honderdjarig bestaan is een fantastische mijlpaal die uitnodigt om ver vooruit te kijken. De mainports Schiphol en Rotterdam zorgen nu samen voor ongeveer 8 procent van het BNP en alles bij elkaar zo’n 500.000 banen. Willen we als mainports over honderd of zelfs vijfentwintig jaar nog net zo’n grote bijdrage aan de welvaart van Nederland leveren, dan moeten we blijven investeren en innoveren. Alleen dan kunnen we onze internationale concurrenten voorblijven. We moeten zorgen dat we de meest aantrekkelijke hub zijn voor onze klanten, koploper op het gebied van dienstverlening, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden, een groot gebruiksgemak kennen voor passagiers en bemanningen, en beveiliging en veiligheid moeten top zijn.

Onze ambitie als mainports moet zijn om op al deze terreinen koploper te zijn, maar twee zaken springen er wat mij betreft bovenuit: verduurzamen en draagvlak. We moeten voorop gaan in het verduurzamen van onze mainports. Dat betekent niet alleen zorgen dat onze eigen activiteiten een minimale ecologische footprint hebben, maar ook dat we onze klanten, de scheep- en luchtvaart, stimuleren het milieu minder te belasten.

Dit laatste is belangrijk voor het draagvlak dat we hebben bij het grote publiek en onze directe omgeving. Een positief imago, draagvlak voor de ontwikkeling van Schiphol en de Rotterdamse haven, is essentieel voor onze verdere ontwikkeling. Als de Nederlandse samenleving, en vooral onze directe buren, tevreden over ons zijn dan helpt dat enorm om onze ambities te realiseren. Aan ons de opdracht te zorgen dat onze omgeving trots op ons kan zijn en blijven.

Ik wens het jarige Schiphol een prachtige volgende honderd jaar.”